Direktlänk till inlägg 23 januari 2017

Hjälpsändningar till Bang Saphan

Av Lena Norberg - 23 januari 2017 05:38

 


Igår fredag, var jag ut och käka med hela Dammenfamiljen. Roffe hade åkt på nån magsväng och låg hela dagen, den tiden han inte satt på toaletten!

Vi var och åt på M. Alla tyckte det var kanon, även lilla Olle, 14 månader. Tyvärr glömde jag telefonen, så det blev inga bilder.

Vi åt tidigt på kvällen, så efter maten bestämde vi oss för att åka ner till stranden och ta en drink efter maten. Det var mysigt att sitta där och snacka lite. Det var jättelängesen vi sågs. Mycket att prata igen om!


M hade bett oss att vi skulle åka med, när de på lördagsmorgonen skulle åka med hjälpsändningar ner till Ban Saphan, ca 6 mil söderut.

Så redan kl 7.30 var vi hos M och packade vår bil full med nödvändigheter.



 



M:s bil fullastad.

 


Astor står och ser till att all last ligger kvar på bilen vår.


 


Det var så mycket saker som folk samlat ihop och handlat, att de fick ta en extrabil. Den är rätt skruttig och behövde olja innan vi åkte ner. Men den funkade fram och tillbaka.


 


Vi åkte konvoj ner, med en polisbil med blåljus på längst fram i ledet. 14 bilar var Vi totalt från vår väg i Huay Yang, sen var det andra områden som också åkte.


     


Det var mycket förstört efter vägen. Vattnet har totalförstört vägar, broar, hus, odlingar mm.

Det var ju en damm som de var tvungna att öppna när det regnade så mycket, annars hade det tydligen blivit ännu värre säger dom.



   

Elstolpar låg på backen mm.


 


Här stannar vi i en by och delar ut påsar med filtar, mat, samt välling och blöjor till de minsta barnen. Samt färskt vatten.

   


Flera av bilarna åkte ännu längre upp i bergen och tittade till folket, men vi kände att vi inte hade 4-hjulsdrift på bilen, och vi hade ingen aning om hur vägarna såg ut, att vi vände en bit upp. Vi åkte tillbaka till den första byn, där M ville att vi skulle stanna och hjälpa folket där.

Många har förlorat allt och en del har fortfarande inte fått tillbaka el mm. Jag tror att det är svårt att uppfatta vilken kraft regnovädret hade, samt den där dammen som De öppnade. Tom motorvägen ner söderut är trasig på flera ställen där vattnet dragit fram. De har fått göra tillfälliga ramper så fordonen kan komma fram.

Vi får hålla tummarna att det inte kommer mer regn och att hjälpsändningarna fortsätter att åka till de mest utsatta.


 


Vi var rätt trötta när vi kom hem på eftermiddagen, både psykiskt och fysiskt. Men vi var ju bortbjudna till Surin 2 kl. 6 så det var bara att vila lite och duscha, och ge sig iväg igen. En härlig solnedgång när vi moppade bort mot Surin.

 


De har ett kanonfint hus precis vid havet.

   




Hon bjöd på älgskavsgryta i gräddsås, potatis, lingonsylt mm. Det smakade så gott.

Efter en lång dag, så blev det inte så sent Innan vi moppade hemåt.


Kram

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena Norberg - 6 mars 2017 03:19


  Hej! Nu är vi på sista veckan för den här säsongen.   Rensning och packning pågår.   I tisdags åt vi som jag sa hemma hos Marita och Ola. Firade att de köpt lägenheten av Leffe, den som de hyrt nu i 3 veckor. Den är så fin och har en f...

Av Lena Norberg - 28 februari 2017 09:03

  Ja det var ett tag sen det bloggades! Fick lite påpekningar från Alexandra igår. Men jag tänkte, vi är ju snart hemma igen. Men i vilket fall som helst, nu kommer ett litet hopplock från de sista veckorna.   Vill också passa på att gratta al...

Av Lena Norberg - 13 februari 2017 01:17

    Hej! Jaha, då var Lena Ehn och de här härliga tjejerna på plats. Eva, Anneli och Ingmarie. Fullt ös kan man säga!       I onsdags var vi som vanligt på onsdagsmarknaden och shoppade loss. Blev en tur ner till Sjöboa, middag på Ele...

Av Lena Norberg - 7 februari 2017 02:11

  Vi fick ännu en härlig dag på stranden, efter att ha jobbat av lite hemma på morgonen.         Stranden börjar ordna till sig, inte lika stora skillnader mellan strand och hav längre. Dock är det fortfarande mycket skräp som skulle be...

Av Lena Norberg - 6 februari 2017 03:27

  Hej på er!   Lite blogguppehåll, men nu så är jag på banan igen!   I torsdags åkte vi till Huahin och tog båten över till Pattaya. Vi hade bokat och skulle gå och titta på Tommy Nilsson på fredag kväll.   Ganska tråkig båt, de hade i...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards